RVS

Het leveren en monteren van RVS (roestvast staal) komt steeds vaker voor. Bij zowel bedrijven als particulieren monteren wij RVS systemen zoals trapleuningen en videhekken.

Dit wordt door middel van een speciale montagesysteem bevestigd. Zodat op locatie niet hoeven te lassen.

Als valbeveiliging kies je uit glas, spijlen of gaas. Alles wordt in onze eigen werkplaats op maat gemaakt en daarna op locatie gemonteerd.

Projecten

Trap in restaurant

In een restaurant is hygiƫne zeer belangrijk. Daarom wordt vaak gekozen voor RVS als materiaal voor de inrichting. Zo ook met deze trapleuning. De aannemer had de trap al geplaatst. Daarna zijn wij met de montage van de leuning begonnen. De spijlen zijn ter plaatse gelast door middel van TIG lassen. Bij dit lasproces wordt lasmateriaal in de vorm van staafjes met de hand toegevoegd. Door het lassen treedt verkleuring op die naderhand eruit is gepoetst.

Naamboog Dykenburch

De nieuwe eigenaar van de voormalige camping Dijk en Burg wilde het landgoed in ere herstellen en heeft geheel in lijn daarmee ook de oude naam laten terugkomen; ‘Dykenburch’.

Nadat het ontwerp was uitgewerkt, heeft een laser snijbedrijf de letters uit een RVS plaat heeft gesneden.

Ondertussen werden de bogen in de juiste vorm gewalst, waarna de letters erop gelast zijn. Dit luistert nauw, omdat het zichtwerk is.

Het geheel is gestraald met glasparels en gespoten met een industrielak in twee kleuren. Na uitharding van de lak is het geheel op locatie gemonteerd.

Draaitafel

De draaitafel staat aan het eind van een fustwasmachine en dient er voor om de fusten te kunnen sorteren.

Onze opdrachtgever vroeg ons om van een bestaand model een versie in RVS te maken. We hebben de bestaande versie op tekening gezet en daarna gemaakt. Onder de draaitafel is een elektromotor geplaatst die voorzien is van een slip beveiliging. De tafel stopt dan met draaien zodra er ergens weerstand optreedt.

De kokerprofielen waarop het geheel staat zijn handig voor het verplaatsen met een heftruck of pompwagen.